Van trend tot must-have: de opkomst van video in de woonbranche

28 jan, 2024

Je herkent jezelf er vast in. Soms doen we dingen omdat we ervan overtuigt zijn dat de beste manier is. Daar is natuurlijk niks geks aan, maar het kan veel verfrissende en onderbouwde inzichten opleveren wanneer je een gedegen onderzoek doet. Dit is precies wat wij voor The Art of Living, een van onze opdrachtgevers, hebben gedaan. Ben jij ook actief in de woonbranche? Lees dan vooral verder! We onderzochten namelijk waar de woonconsument behoefte aan heeft en op welke manier deze consument het liefste informatie ontvangt vanuit de organisatie. Het antwoord: video content.

Wat wil de consument?

Het brengt uiteraard veel voordelen met zich mee wanneer je inspeelt op de behoeften van de consument. Er ontstaat meer loyaliteit vanuit de consument richting de organisatie. Door middel van een enquête hebben we getoetst wat de behoeften van de consument zijn en wat ze graag zien op de online kanalen van The Art of Living Online. Hieruit kwam duidelijk naar voren dat er vooral behoefte is aan video content.

Invulling video

Er wordt natuurlijk al een langere tijd gesproken over het feit dat video op dit moment dé trend is op social media. Het gebruik van bewegende beelden in de vorm van zowel korte als lange video’s en het gebruik van bewegende animaties is helemaal de trend van nu. Echter betekent dit niet dat deze beweging in het medialandschap bij alle doelgroepen populair is. Het is dan ook vooral belangrijk om af te kaderen; wat wil de doelgroep dan daadwerkelijk zien?

In de enquête kwamen twee formats nadrukkelijk naar voren:

  • Video’s waarin tips en tricks worden uitgelicht op het gebied van interieur
  • Video’s waarin een kijkje kan worden genomen in de woningen die zowel in het magazine als op het online platform gepresenteerd worden

Hoe toepassen?

Deze bevindingen zijn niet alleen bruikbaar voor The Art of Living. Het geeft een mooie weerspiegeling van de wensen van de consument. Video is belangrijker dan ooit en mag zeker niet missen in een sterke marketingstrategie. Of het nu gaat om een product te promoten of om een dienst in de markt te introduceren, video content is het antwoord.

Nieuwsgierig?

We kunnen samen sparren over de invulling van video’s op jouw social mediakanalen zodat deze volledig aansluiten bij jouw bedrijf! Plan vrijblijvend een eerste gesprek in en we kijken samen wat we eventueel kunnen betekenen. Heb je een vraag? Bellen, mailen of een appje sturen mag natuurlijk ook 😉

-->